VÅRE REISEMÅL

Noen av våre reisemål

Vi skreddersyr & tilrettelegger gruppe arrangementer til de reisemål våre kunder måtte ønske. Vi nevner kort noen populære reisemål, men husk, kun fantasien setter grenser! I tillegg tilbyr vi også arrangementer i Norge - ta kontakt for å høre mer!
 • Athen
  Athen

  ATHEN er oppkalt etter skytsgudinnen Athene og i antikkens Hellas skulle enhver by med respekt for seg selv ha et Akropolis, (den høye byen), som både fungerte som vern & beskyttelse samt hvor man hadde sine helligdommer.

 • Barcelona
  Barcelona

  BARCELONA har i løpet av de siste årene blitt en av Europas mest populære storbyer. Her kan man kombinere det moderne med det gamle samt oppleve storbylivet bl.a. på den berømte gaten La Rambla, med alle sine gateselgere, gjøglere & kaféer.

 • Wien
  Wien

  WIEN er Østerrikes hovedstad med beliggenhet i Europas sørøstlige hjørne nær grensene til Tsjekkia, Slovakia og Ungarn. I 2001 ble Wien ført opp i UNESCO-listen over verdens kulturarver. Wien er musikkens og kunstens hovedstad, ingen annen by har vært hjemsted for så mange kjente komponister.

 • Brussel
  Brussel

  BRUSSEL er hovedstad i Belgia samt EUs hovedstad, sete for Europakommisjonen og Europaparlamentet. NATOs hovedkvarter befinner seg også her. Brussel er en egen region i Belgia, omkranset av Flandern. Hovedspråket var frem til frigjørelsen i 1830 opprinnelig nederlandsk, i dag er landet tospråklig fransk-flamsk, dog med fransk majoritet.

 • København
  København

  KØBENHAVN huser verdens eldste monarki og byens historie byr på spennende opp- og nedturer. Danmark er et konstitusjonelt monarki som omfatter landet Danmark og to selvstyrte områder, øygruppen Færøyene og Grønland.

 • Dubai
  Dubai

  DUBAI tilhører De Forente Arabiske Emirater, (UAE), som ble dannet 2. desember 1971. UAE består totalt av syv Emirater; hovedstaden Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al-Quwain, Ras Al-Khaimah, Fujairah i tillegg til Dubai. Totalt dekker Emiratene et landområde på størrelse med Danmark.

 • London
  London

  LONDON er en verdens metropol som er mer populær enn noen gang! Storbyen som tilbyr "alt"; rik historie, kunst & kultur, shopping, underholdning samt et yrende folkeliv & tradisjoner. Byen ved elven Themsen har historie med røtter 2000 år tilbake i tid og har vært sentrum for bl.a. renessansen og den industrielle revolusjonen, i tillegg til hovedsete for det britiske imperiet. I moderne tid er London et av de viktigste politiske, økonomiske & kulturelle sentrum i verden.

 • Tallinn
  Tallinn

  TALLINN er Estland hovedstad og må sies å være en av de best bevarte middelalderbyene i Baltikum. Gamlebyen, Vanalinn, ble i 1997 oppført på UNESCO's liste over verneverdige byer.

 • Nice
  Nice

  NICE og den franske riviera er et av Europas mest eksklusive reisemål, og er samtidig en hyggelig & sjarmerende badeby som lar seg kombinere med følelsen av storbylivet.

 • Bratislava
  Bratislava

  BRATISLAVA er hovedstaden i Slovakia og ligger helt vest i landet ved elven Donau, like ved grensen til Østerrike og Ungarn. I 1919 ble byen en del av Tsjekkoslovakia og fikk dagens navn. Mellom 1939 til 1945 var byen hovedstad i Slovakia - som ble opprettet på tysk initiativ i 1938. Deretter ble den igjen tsjekkoslovakisk, før den igjen ble hovedstad i Slovakia i 1993.

 • Paris
  Paris

  PARIS er en fascinerende verdensmetropol beliggende ved elven Seinen nord i Frankrike. Byen tilbyr noen av verdens mest berømte severdigheter som bl.a. Eiffeltårnet, Luxembourgpalasset, Versailles, Sacre Coeur, Triumfbuen, Champs-Elysées og Latinerkvarteret. Som noen av de mest kjente museene i Paris nevnes Musée d'Orsay, Musée de l'Armée i Invalidedomen og Pompidousenteret, samt Musée du Louvre som også er verdens største museum og hvor Mona Lisa fremdeles fasinerer med sitt hemmelighetsfulle smil.

 • Dublin
  Dublin

  DUBLIN er en av Europas mest populære hovedsteder hvor bygninger, musikk, teater og kunst bidrar til byens spesielle atmosfære. Dublins historie har dype røtter fra vikingtiden, i tillegg finnes her katedraler og kirker fra middelalderen samt ærverdige museer.

 • New York
  New York

  "THE BIG APPLE", "The City That Never Sleeps", "The City So Nice They Named It Twice", velkommen til byen som aldri sover! New York er verdens største smeltedigel av mennesker fra alle verdensdeler, så uendelig fargerik og full av inntrykk samt opplevelsene står i kø!

 • Island
  Island

  ISLAND ISLAND ble invadert av nordboere i det 9. århundre og den norske vikingen Ingólfur Arnarson betraktes som den første fastboende på øya. Mer enn 11% prosent av denne fascinerende øya er dekket av isbreer, deriblant Vatnajökull som også er Europas største.

 • Roma
  Roma

  ROMA er byen hvor kontrastene er store inntrykkene overveldende. Attraksjonene er mange, som Forum Romanum, Colosseum og Peterskirken. Her er yrende folkeliv, restauranter og historikk samlet innenfor de antikke bymurer.

 • Riga
  Riga

  RIGA er Latvias hovedstad og ble grunnlagt i 1201 og står i dag på UNESCO's liste over verneverdige byer pga. mange godt bevarte bygninger i både jugendstil, gotisk, barokk og klassisk stil. Noe man spesielt ser i området ved Alberta Square. Det skal også nevnes at den forholdsvis nybyggede Nasjonaloperaen er et av de flotteste teaterbygg i Europa.

 • Vilnius
  Vilnius

  VILNIUS har vært Litauens historiske hovedstad siden middelalderen, men ble i 1991 hovedstad i et fritt Litauen. Byen ligger sørøst i landet hvor Vilnia-elven løper inn i elven Neris.

 • Dubrovnik
  Dubrovnik

  DUBROVNIK ble grunnlagt i år 639 og er regnet som en av de vakreste og best bevarte byer i Middelhavsområdet. Selv om byen ble utsatt for et voldsomt bombardement under krigen i det tidligere Jugoslavia, har kroatene igjen bygget opp sin middelalderby. Sett fra muren i dag vitner de terrakottafargede taksteinene om de dramatiske dagene, noen er nye & andre er "tæret av tidens tann". Dubrovnik er også på UNESCO"s liste over verdens kulturarver.

 • Firenze og Toscana
  Firenze og Toscana

  FIRENZE har gjennom flere århundre tiltrukket seg mange kunstnere fra hele verden. Det var også Firenze og området rundt som var fødested for bl.a. Michelangelo, Leonardo da Vinci, Giotto og Sandro Botticelli. Den dag i dag kan man se mange kunstverk fra renessansen i byen, og et besøk i et kunstgalleri eller en kirke kan ta pusten fra noen & enhver.

 • Cape Town
  Cape Town

  CAPE TOWN, også kjent som Kappstaden, er hovedstad i provinsen Western Cape og er blant annet kjent for den karakteristiske fjellformasjonen Table Mountain og fangeøya Robben Island hvor store deler av ledelsen i frigjøringsbevegelsen ANC satt fengslet under apartheidregimet. Den mest kjente er Nelson Mandela som tilbragte flere år på øya.

 • Sitges
  Sitges

  SITGES er en sjarmerende by beliggenhet mellom Barcelona og Tarragona på den idylliske Costa de Garraf, 40 km. sørvest fra Barcelona sentrum. Med tog eller buss er man i Barcelona på kun en liten halvtime.

 • Amsterdam
  Amsterdam

  AMSTERDAM ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel og har i dag en vakker bykjerne med 165 kanaler som utgjør en samlet lengde på 75 km. Schiphol er en av Europas mest trafikkerte lufthavner og har beliggenhet kun 15 km sydvest for Amsterdam. Det er mer enn 150 nasjonaliteter representert i byen og dette sier litt om mangfoldet som finnes i Amsterdam!

 • Krakow
  Krakow

  KRAKOW er byen som i århundreder var Polens hovedstad, sete for konger, de lærde og kunstnere fra hele verden. Av kjente severdigheter i Krakow nevnes Renessanseslottet ved Wawel, den gotiske katedralen St. Maria samt tårnet, de historiske handelspaviljongene, den tidligere isolerte jødiske bydelen Kazimierz og ikke minst Nowa Huta distriktet.

 • Berlin
  Berlin

  BERLIN er historien om den delte byen som nå kan oppleves på nært hold. Etter murens fall i 1989 har det vokst fram en enorm kreativitet og tomrommet som fulgte i tiden etter er i dag erstattet med ny og moderne arkitektur. Denne kombinasjonen gjør Berlin spennende både historisk og kulturelt.

 • Lisboa
  Lisboa

  LISBOA her kjent som byen på de syv høyder og har vært Portugals hovedstad siden 1255. Byen ligger vakkert til nær Rio Tejos munning hvor elven renner ut i Atlanterhavet.

 • Warszawa
  Warszawa

  WARSZAWA er Polens hovedstad og har gjennomgått en stor forvandling etter årevis med okkupasjon. I dag fremstår Warszawa som en moderne storby, fremdeles i utvikling. Byen ligger ved elven Vistula, og Gamlebyen som ble gjenreist etter ødeleggelsene den 2. verdenskrig medførte står i dag på Unescos verdensarvliste.

 • Aberdeen
  Aberdeen

  ABERDEEN er Skottlands tredje største by og Europas Offshore hovedstad. Byen fremstår som meget kultivert, velstående og kosmopolitisk. Aberdeen har ved flere anledninger blitt kåret til Storbritannias reneste by. I byens parker er det overflod av blomster & vekster som kan ta pusten fra noen og enhver. Havnen er Skottlands største fiskerhavn og byen betjener tusenvis av personer som arbeider på de omkring 100 oljeplattformene i Nordsjøen.

 • Edinburgh
  Edinburgh

  EDINBURGH er Skottlands hovedstad og har en dramatisk natur med lavland i sørøst, høyland i nordvest hvor også Storbritannias høyeste fjell befinner seg, Ben Nevis. I tillegg til mange dype fjorder & innsjøer tilhører over 800 øyer Skottland, deriblant Hebridene, Orknøyene og Shetland. Den største byen er dog Glasgow.

 • Málaga / Costa del Sol / Andalucia rundt
  Málaga / Costa del Sol / Andalucia rundt

  ANDALUCIA er Spanias nest største region og ligger helt sør i landet, gjerne med Málaga på Solkysten som et naturlig utgangspunkt for en rundtur i dette vakre og varierte landskapet. Regionen tilbyr alt det man forbinder med "ekte spansk": vinmarker, flamenco, tyrefekting, appelsin- og olivenlunder, små pittoreske landsbyer med hvitkalkede murhus og frodige blomsterkasser. Og ikke for å glemme gjestfriheten som møter en overalt!

 • Madrid
  Madrid

  MADRID er i tillegg til Spanias hovedstad også en spansk provins. Denne vakre byen tilbyr et stort utvalg av museer, gallerier, parker og et yrende kafé, restaurant- og natteliv. Og ikke for å glemme flere enn 100 flotte kirkebygg.

 • Mallorca
  Mallorca

  MALLORCA er den største av øyene i øygruppen Balearene som ligger i Middelhavet utenfor østkysten av Spania. Palma de Mallorca er hovedsetet, denne "lille storbyen" som tilbyr det meste innen shopping, bygninger & monumenter, yrende folkeliv og ikke for å glemme 30 km. flotte sandstrender bare i Palma-bukten.

 • Milano
  Milano

  MILANO er en moderne metropol med elegante kvartaler & avenyer, samtidig finner man bohemkvarter med smale sjarmerende gater, små pizzeriaer og koselige restauranter.

 • Marbella
  Marbella

  MARBELLA er gjerne mest kjent som en av Europas populære jet-set byer, men tilbudene er varierte og gjør at stedet er et attraktivt reisemål for alle! Som navnet tilsier har Marbella fantastiske strender samt behagelig temperatur året rundt, med sin beliggenhet i Málaga-provinsen i Andalucia, Sør-Spania.

 • Stockholm
  Stockholm

  STOCKHOLM er Sveriges hovedstad samt Sveriges mest folkerike kommune. I Stockholm kommune bor det 776 000 innbyggere, mens det i Stockholm by bor ca 1.3 millioner mennesker. Byen som er bygget på 14 øyer og bindes sammen av til sammen 53 broer, har siden 1200-tallet vært Sveriges politiske og økonomiske sentrum.

 • Praha
  Praha

  PRAHA er en av de mest populære & vakre hovedsteder beliggende midt i hjertet av Europa. Denne byen tilbyr det meste: fascinerende & dramatisk historie, gamlebyen med sine smågater og butikker, shopping av krystall og klær til fordelaktige priser.

 • Gdansk
  Gdansk

  GDANSK, (Danzig), har alltid vært et viktig strategisk punkt ved den baltiske kysten. Trelast, korn & vin var de viktigste eksportprodukter fra byen. Rester fra denne tiden er bl.a. en gammel havnekran, som er blitt et yndet fotoobjekt og et symbol for byen.

 • Istanbul
  Istanbul

  ISTANBUL hvor øst møter vest, Europa møter Asia, det eksotiske og mystiske møter det moderne. Skillet markeres med Bosporos stredet, som også deler denne spennende storbyen i to.

 • München
  München

  MÜNCHEN ligger nær de Bayerske alper ved elven Isar og er også hovedstad i Bayern. Med sine 1,2 millioner innbyggere og sentrale beliggenhet tiltrekker München besøkende fra hele verden. Byen med sin storbyatmosfære tilbyr en blanding av rustikal sjarme, alpine tradisjoner, kunstskatter, lokale tradisjoner og high-tech, Biergarten og opera.

 • Budapest
  Budapest

  BUDAPEST er med sine 2 mill. innbyggere hovedstad i Ungarn og har beliggenhet mellom øst- og vest Europa. Bydelene Buda og Pest adskilles av elven Donau og seks broer knytter disse to sidene sammen. På Buda-siden ligger bl.a. det vakre slottet på høyden hvor man fra Fiskebastionen har utsikt over elven, alle broene, det vakre parlamentet samt Pest-siden. På Pest-siden ligger det man kan kalle for det indre sentrum, hvor de fleste hoteller, restauranter og forretninger befinner seg.

 • Kypros
  Kypros

  KYPROS er en øystat i Middelhavet ca. 50 km. syd for Tyrkia. Øya har vært har vært bebodd av mennesker i rundt 10 000 år og de eldste spor etter bosetting finnes ved Kalavassos rundt 30 km. øst for Limassol. Mellom 1100 og 1000 f.Kr. var det betydelige folkevandringer i det østlige Middelhavet, hovedsakelig fra Achea, Pellopones og Kreta til Lilleasia og Kypros. Den gresktalende delen av befolkningen på Kypros regner seg selv som etterkommere av disse, og mener derfor å ha bodd på Kypros i 3000 år.

 • Færøyene
  Færøyene

  FÆRØYENE består av 18 øyer og har beliggenhet nordvest for Skottland og midt mellom Island og Norge, i hjertet av Golfstrømmen i Nord-Atlanteren. Med sine 50.000 innbyggere er man intet sted lenger enn 5 km. fra havet uansett hvor på øyene man befinner seg!

 • Malta
  Malta

  MALTA er med sitt behagelige klima, spennende historie & arkitektur, og ikke for å glemme gjestfriheten, et av de mest fasinerende reisemål i Middelhavet. Malta er tospråklig, maltesisk og engelsk. Det maltesiske språket er en vest-arabisk dialekt blandet med italienske ord, og Malta er det eneste sted man skriver arabisk med latinske bokstaver.

 • Alicante
  Alicante

  ALICANTE er hovedstaden i provinsen Alicante som ligger i den sørlige Valencia-regionen ved Middelhavet. Byen ble grunnlagt av grekerne i 324 f. Kr, deretter erobret romerne Alicante, Hannibal skal også ha losset sine elefanter her innen maurerne kom.

Kontakt oss