Athen

Athen

Athen ligger på den sentrale sletten i Attika som grenser til fire fjell: Aegaleo i vest, Parnitha i nord, Penteli i nordøst og Hymettus i øst. Hvis man ser tilbake på historien har Hellas siden Romerrikets inntog i det første århundre f.Kr. og helt frem til befrielsen fra det ottamanske riket i 1827 vært besatt av fremmede makter. Kampen har vært hard og lang for å bevare det greske språk og religion, mens øvrige Europa bl.a. hadde sin renessanse kjempet grekerne for sin opprinnelige kultur og tradisjoner.

Det moderne Athen daterer seg tilbake fra 1834 hvor byen ble befridd etter 400 års tyrkisk besettelse. Athen ble da hovedstad for Hellas og byen var på det tidspunktet ikke stort mer enn en husklynge nedenfor Akropolis hvor bydelen Plaka ligger i dag.

Byens naturlige og historiske sentrum er uten tvil Akropolis mens Syntagma-plassen, (Grunnlovsplassen), betegnes som det moderne sentrum. I nærheten av Syntagma-plassen ligger Kallimarmaro-stadion. Denne idrettsarenaen med plass til 60.000 tilskuere er fra antikkens tid og er svært grundig rekonstruert med tribuner i marmor bygget etter de originale målene. Arenaen har dog en annen form sammenlignet med moderne anlegg, langsidene er betraktelig lengre i forhold til kortsidene. Denne stadion ble brukt som hovedarena i de første moderne olympiske leker i 1896 men er i dag ikke like godt egnet fordi utøverne ikke er vant til de skarpe svingene. Kallimarmaro-stadion ble derfor i løpet av OL i 2004 bare benyttet til avslutningen av maratonøvelsen.

I dag fremstår Athen som en moderne storby med sine to hovedplasser Omonia og Syntagma hvor shopping, markeder og kafèer ligger side om side. Besøk den gamle bydelen Plaka samt Athens "Soho", Psiri, og nyt et gresk måltid med småretter, "mezedes", med bl.a. fetaost, tzatsiki, kalamares og ikke for å glemme et glass forfriskende Ouzo..!

Partner Tours har fulgt meget godt opp, både før og under reisen. Takk!

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss