London

London

LONDON er en verdens metropol som er mer populær enn noen gang! Storbyen som tilbyr "alt"; rik historie, kunst & kultur, shopping, underholdning samt et yrende folkeliv & tradisjoner. Byen ved elven Themsen har historie med røtter 2000 år tilbake i tid og har vært sentrum for bl.a. renessansen og den industrielle revolusjonen, i tillegg til hovedsete for det britiske imperiet. I moderne tid er London et av de viktigste politiske, økonomiske & kulturelle sentrum i verden.

London består av 32 bydeler som hvert er styrt av sitt eget valgte bydelsstyre, delt i to hovedgrupper, indre & ytre London. Sentrum City of London har stort sett hatt de samme grenser frem til i dag, men siden 1900-tallet har begrepet blitt benyttet mer inkluderende for hele metropolen.

Attraksjonene er mange, i 1078 startet byggingen av Tower of London som er Englands best bevarte middelalderfestning. Den mest sentrale delen av festningen, The White Tower, har gjennom tidene vært sete for konger, fengsel, våpenlager samt oppbevaringssted for kronjuvelene.

London har tidligere arrangert OL i 1908 og 1948 og var i 2012 igjen vertskap for den sportslige begivenheten. Byen har det eldste t-bane nettet i verden, London Underground, som daglig transporterer tre millioner reisende. Tiltross for navnet er 55% av linjenettet plassert over bakken. London har flere flyplasser hvor Heathrow er den største og regnes som en av de travleste lufthavner i verden.

I City of Westminster ligger området West End hvor man finner Leicester Square og Piccadilly Circus, som er noen av de viktigste underholdnings-distrikter i London. Her finnes bl.a. teatergaten Shaftesbury Avenue og kultursenteret Covent Garden. London blir regnet som en av de viktigste musical- og teaterbyer i verden.

Oxford Street er en travel handlegate med nesten to kilometer med butikker & shoppingsentre! Mer eksklusive forretninger finnes i bl.a. Knightsbridge hvor Harrods er den mest kjente. Besøk også gjerne markeder som Camden Market, Portobello Road Market og Borough Market.

Uansett formålet med reisen vil London kunne innfri alle forventninger, enten man vil besøke noen av de kjente severdigheter og historiske steder, eller slappe av på en av de utallige restauranter & tradisjonelle puber. "Welcome to swinging London!"

Takker for en flott tur og kommer garantert tilbake til dere ved en senere anledning.

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss