Bratislava

Bratislava

BRATISLAVA er hovedstaden i Slovakia og ligger helt vest i landet ved elven Donau, like ved grensen til Østerrike og Ungarn. I 1919 ble byen en del av Tsjekkoslovakia og fikk dagens navn. Mellom 1939 til 1945 var byen hovedstad i Slovakia - som ble opprettet på tysk initiativ i 1938. Deretter ble den igjen tsjekkoslovakisk, før den igjen ble hovedstad i Slovakia i 1993.

Byen er landets politiske, kulturelle og økonomiske sentrum, i tillegg er Bratislava en sjarmerende by med sine små butikker, gallerier samt hyggelige restauranter. Byen har flest besøkende fra vår til høst, men byen er også kjent for alle sine julemarkeder.

Man må heller ikke reise fra Slovakia uten å ha smakt slovakiske spesialiteter som halusky eller bryndza sammen med en forfriskende plomme snaps slivovice. For naturelskere er fjell som Tatry en opplevelse, samt Slovensky Raj - gjerne kalt Slovakias paradis..

Alt har gått helt strålende, tilbakemeldingene fra deltakerne på stedet har vært veldig gode og vi er veldig fornøyd. All logistikk fungerte, så tusen takk for et godt opplegg!

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss