Paris

Paris

PARIS er en fascinerende verdensmetropol beliggende ved elven Seinen nord i Frankrike. Byen tilbyr noen av verdens mest berømte severdigheter som bl.a. Eiffeltårnet, Luxembourgpalasset, Versailles, Sacre Coeur, Triumfbuen, Champs-Elysées og Latinerkvarteret. Som noen av de mest kjente museene i Paris nevnes Musée d'Orsay, Musée de l'Armée i Invalidedomen og Pompidousenteret, samt Musée du Louvre som også er verdens største museum og hvor Mona Lisa fremdeles fasinerer med sitt hemmelighetsfulle smil.

Paris blir omtalt allerede i romertiden da Lutetia Parisiorum var hovedsete for en keltisk stamme kalt pariserene. Da romerne senere inntok byen gjorde de Lutetia til provinshovedstad men måtte forlate byen på slutten av 200-tallet e.Kr. da de ble jaget av germanere som var på plyndringstokt. På 800-tallet herjet vikingene med plyndring, voldtekt og brann, og først da vikingene hadde rast fra seg startet en ny oppgangstid for byen.

I 1789 brøt revolusjonen ut. Under mottoet Liberté, égalité, fraternité, (Frihet, likhet og brorskap), ble Bastillen stormet. Det ble da etablert et konstitusjonelt monarki som raskt ble avløst av den første republikk. På 1800-tallet hersket Napoleon som keiser og deretter opplevde Paris en sterk vekst i folketall samt industrialiseringen skjøt fart. På samme tid vokste Paris frem som et kulturelt sentrum som tiltrakk kunstnere, diktere og filosofer fra hele Europa.

Under den andre verdenskrig var Paris okkupert av Tyskland og i 1944 ilandsatte de allierte store mengder soldater i Normandie. Denne militære operasjonen er ansett som tidenes største, nemlig D-dagen.

I dag er Paris også motehovedstad og en av verdens største shopping metropoler, kunstnernes tumleplass, paradis for mat- & vin glade, forfatternes mekka for inspirasjon, alt krydret med en kopp kaffe på en av de utallige gatehjørner mens verden passerer forbi. Og, man kommer alltid tilbake til Paris..!

Alt har gått helt strålende, tilbakemeldingene fra deltakerne på stedet har vært veldig gode og vi er veldig fornøyd. All logistikk fungerte, så tusen takk for et godt opplegg!

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss