New York

New York

"THE BIG APPLE", "The City That Never Sleeps", "The City So Nice They Named It Twice", velkommen til byen som aldri sover! New York er verdens største smeltedigel av mennesker fra alle verdensdeler, så uendelig fargerik og full av inntrykk samt opplevelsene står i kø!

Empire State Building, Ellis Island, Chrysler Building, St. Patrick's-katedralen, Museum of Modern Art, Wall Street og Central Park er noen eksempler blant alle attraksjonene. Og ikke for å glemme Frihetsgudinnen på Liberty Island som veier mer enn 200 tonn og rager ca. 90 meter over bakken. Monumentet var en gave fra Frankrike til USA i 1884, til minne om alliansen mellom de to nasjonene under den amerikanske revolusjonen.

New York har 5 bydeler, Brooklyn, The Bronx, Queens, Staten Island og Manhattan. Sistnevnte bygd opp som et rutenett med Streets og Avenues, hvor Times Square ligger like nord for 42. gate og har lenge vært ensbetydende med teater- og natteliv samt spenningen og glamouren som New York tilbyr. Wall Street er en av finansgatene nederst på Manhattan, den går fra Broadway til South Street ved East River gjennom det historiske sentrum i Financial District.

Central Park ligger som en grønn oase midt på Manhattan, mellom Upper East Side og Upper West Side, nedenfor Harlem og overfor Midtown. Den består av 800 mål med grønt områder & lekeplasser og har siden 1963 vært et nasjonalhistorisk offisielt landemerke. Central Park ble i sin tid utformet av av landskapsarkitekten Frederick Law Olmsted og arkitekten Calvert Vaux.

Chinatown i New York har den største konsentrasjonen av kinesere i den vestlige del av verden. En fargerik & travel del av metropolen med mange spennende butikker og spisesteder. Canal Street er kjent for sine åpne markeder, mens de fleste kina-restaurantene har beliggenhet nær Mott Street. Slapp av i Columbus-parken, eller se buddisttempelet på nevnte Mott Street som har en samling på mer enn 100 Buddha-figurer.

Byen tilbyr uendelige muligheter for de shopping-glade, Bloomingdale"s og Macy"s er to av storbyens mest kjente varehus.

New York har fostret stjerner som bl.a. Woody Allen, Jerry Seinfeld, Andy Warhol og Lou Reed, byen er også ensbetydende med glitter & glamour, filmstjerner & berømmelse. For kort å oppsummere NYC refereres til innledningskommentaren i det uhøytidlige David Letterman Show: "The greatest city in the world"..!

Alt har gått helt strålende, tilbakemeldingene fra deltakerne på stedet har vært veldig gode og vi er veldig fornøyd. All logistikk fungerte, så tusen takk for et godt opplegg!

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss