Dubrovnik

Dubrovnik

DUBROVNIK ble grunnlagt i år 639 og er regnet som en av de vakreste og best bevarte byer i Middelhavsområdet. Selv om byen ble utsatt for et voldsomt bombardement under krigen i det tidligere Jugoslavia, har kroatene igjen bygget opp sin middelalderby. Sett fra muren i dag vitner de terrakottafargede taksteinene om de dramatiske dagene, noen er nye & andre er "tæret av tidens tann". Dubrovnik er også på UNESCO"s liste over verdens kulturarver.

Lord Byron kalte byen Adriaterhavets perle, vinteren er mild og sommeren er tørr & varm. Byen består av to deler, den nye & gamle delen Stari Grad. Her ligger også severdighetene på rekke & rad: Rektorpalasset, Fransiskanerklosteret, Onofiro-fontenen, det moderne kunstgalleriet, hovedgaten Placa Stradum, Luzaplassen, Klokketårnet, samt Europas eldste apotek fra 1317, for å nevne noen.

Med et godt utvalg av sjarmerende spisesteder, gode shoppingmuligheter, hvite sandstrender & krystallklart vann kombinert med behagelige priser skulle alt ligge til rette for uforglemmelige dager ved Adriaterhavet!


Alle i gruppen var kjempefornøyde, og ingen ville vende tilbake til regnværet her hjemme.

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss