Cape Town

Cape Town

CAPE TOWN, også kjent som Kappstaden, er hovedstad i provinsen Western Cape og er blant annet kjent for den karakteristiske fjellformasjonen Table Mountain og fangeøya Robben Island hvor store deler av ledelsen i frigjøringsbevegelsen ANC satt fengslet under apartheidregimet. Den mest kjente er Nelson Mandela som tilbragte flere år på øya.

Table Mountain danner en dramatisk bakgrunn for bykjernen, med sitt platå som er mer enn 1000 meter høyt. Platået er omringet av nesten vertikale klipper, Devils Peak og Lions Head. Noen ganger dannes det en tynn stripe av skyer over fjellet som blir kalt «table-klær». Halvøya består av en dramatisk fjellrygg som går sørover ut i Atlanterhavet og ender ved Cape Point.

I østflanken på Table Mountain, i et av Cape Towns forsteder ligger den verdenskjente Kirstenbosch Garden botaniske hage, nå senter for de nasjonale botaniske hagene. Hagen er kjent for sine mange sjeldne arter og for sin blomsterprakt.

Cape-halvøya har middelhavsklima med tydelige årstider. Vinteren varer fra mai til august og medfører ofte store kaldfronter over Atlanterhavet med tung nedbør og sterke nordvestlige vinder. Vintermånedene er kjølige med en gjennomsnittstemperatur på 7°C. Det meste av byens årlige nedbør kommer om vinteren, men på grunn av alle fjellene kan nedbør for spesifikke områder variere dramatisk. Sommeren varer fra november til februar og er varm og tørr. Halvøya får jevnlig sterke vinder fra sørøst, lokalt kjent som Cape Doctor siden den blåser vekk forurensning og rensker luften. De sørøstlige vindene skapes av et høytrykksystem som ligger sør i Atlanterhavet vest for Cape Town. Somrene er milde med en gjennomsnittstemperatur på 26°C.

Mange gjester besøker også Cape Town sine strender som også er populære blant lokalbefolkningen. På grunn av byens unike geografi, er det mulig å besøke flere forskjellige strender på samme dag, hver med forskjellig miljø og atmosfære. Strender som ligger langs Atlanterhavskysten har en tendens til å ha veldig kaldt vann siden dette hovedsakelig er smeltevann fra isbreer i Antarktis. Vannet i False Bay-strendene er ofte opp til 10°C varmere. Den mest berømte stranden i Cape Town, Boulders Beach, er kjent for sin koloni av pingviner. Surfing er også populært og byen gjester surfekonkurransen Red Bull Big Wave Africa hvert år.

Byen har også flere betydelige kulturelle attraksjoner. Victoria & Alfred Waterfront, bygget på kaiene i Cape Town havn, er nå en av byens mest populære handleområder med bl.a. flere hundre butikker og Two Oceans Aquarium. Deler av V&A sin sjarm, som den er kjent som lokalt, er at havnen fortsetter å operere og besøkende kan se skip komme inn og forlate området. Her ligger også Nelson Mandela Port hvor ferjer går til Robben Island.

Cape Town er full av kontraster, høye fjell og hvite strender, fattigdom i Township og luksus blant andre. Yrende folkeliv & rolige parker, velkommen til en av verdens vakreste byer!

Absolutt alt har gått som planlagt og alle var så fornøyde. Tusen takk for all hjelp til å lage nok en flott tur.

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss