Amsterdam

Amsterdam

AMSTERDAM ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel og har i dag en vakker bykjerne med 165 kanaler som utgjør en samlet lengde på 75 km. Schiphol er en av Europas mest trafikkerte lufthavner og har beliggenhet kun 15 km sydvest for Amsterdam. Det er mer enn 150 nasjonaliteter representert i byen og dette sier litt om mangfoldet som finnes i Amsterdam!

Som mange andre europeiske byer ble Amsterdam bygget opp av selvstendig næringsdrivende bønder, fiskere og håndverkere. De første innbyggerne etablerte seg på 1100-tallet men det var fra 1300-tallet byen for alvor vokste også pga. forretning & handel med øvrige Europa.

Byen tilbyr mer enn 50 museum, blant de mest kjente er Rijksmuseum, Van Gogh museum samt Stedelijk museum. I tillegg nevnes attraksjoner som Madame Tussauds samt Anne Franks hus som er bygget som et museum hvor man går fra rom til rom og hører historiene fra hennes berømte dagbok. Tulipansesongen er rundt påsketider og er vel verdt å få meg seg!

Amsterdam er en tolerant & variert by og med et yrende folkeliv, flotte markeder, stilige butikker samt et åpent & vennlig folkeslag er det bare til å ta del i alt denne storbyen kan tilby! Velkommen til en av de mest romantiske byer i Europa.


Absolutt alt har gått som planlagt og alle var så fornøyde. Tusen takk for all hjelp til å lage nok en flott tur.

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss