Berlin

Berlin

BERLIN er historien om den delte byen som nå kan oppleves på nært hold. Etter murens fall i 1989 har det vokst fram en enorm kreativitet og tomrommet som fulgte i tiden etter er i dag erstattet med ny og moderne arkitektur. Denne kombinasjonen gjør Berlin spennende både historisk og kulturelt.

Som en konsekvens av gjenforeningen av Tyskland og flytting av regjeringen, er Berlin gjerne den hovedstaden i Europa som er i størst endring. Ikke minst området rundt Reichstag og regjeringsbygningene er de siste årene utbygget i meget spennende arkitektur.

Berlin kan deles i 4 områder. Vest Berlin som er den sentrale delen i vest langs Kurfürstendamm som er shopperens paradis med varehuset KaDeWe som hovedattraksjon. Delikatesseavdelingen på toppen tilbyr flere tusen kvadratmeter med forskjellige "lekkerier". Øst Berlin som er området rundt Berliner Dom, Hackescher Markt og Alexanderplatz. Berlin Mitte er området rundt Brandenburger Tor, Riksdagen, Unter den Linden, og Gendarmenmarkt. Her har det vært en oppblomstring av restauranter og barer, og shopping gaten Friedrichstrasse har fått tilbake sin status som en av Berlins viktigste handlegater.

Sist men ikke minst er det området på Potsdamer Platz som er den delen av Berlin som sto tom da muren falt og kunne bygges opp med meget moderne arkitektur. Her kom arkitekter fra hele verden og var med å prøve ut nye metoder. De laget en helt ny bydel midt inne i byen. Alle by sentrene ligger godt til for sightseeing, shopping og natteliv. Det er valgfritt hvorfra man ønsker å starte utforskingen av denne spennende metropolen.

Byen er også kjent for sine mange festivaler, natteliv og avant-garde kunst. Foruten alle sine spennende bygninger og severdigheter har Berlin 3 operahus, 2 konserthus, 35 teater samt kunstelskeren har 170 museer å velge i mellom. Berlin er hjembyen for 180 nasjonaliteter og er en magnet for individualister som blir tiltrukket av denne urbane og artistiske friheten. Velkommen til kontrastenes by!

Vi hadde en vidunderlig pause fra hverdagen, igjen tusen takk for en flott tur.

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss