Málaga / Costa del Sol / Andalucia rundt

Málaga / Costa del Sol / Andalucia rundt

ANDALUCIA er Spanias nest største region og ligger helt sør i landet, gjerne med Málaga på Solkysten som et naturlig utgangspunkt for en rundtur i dette vakre og varierte landskapet. Regionen tilbyr alt det man forbinder med "ekte spansk": vinmarker, flamenco, tyrefekting, appelsin- og olivenlunder, små pittoreske landsbyer med hvitkalkede murhus og frodige blomsterkasser. Og ikke for å glemme gjestfriheten som møter en overalt!

Det var også i denne delen av den iberiske halvøyen at maurernes dominanse varte lengst og etterlot seg flest spor, noe bl.a. imponerende Alhambra i Granada er et tydlig bevis på. Naturen varierer mye i regionen, Cádiz er kjent for fruktbare jorder og marker og ikke minst for byen Jerez de la Frontera som også er opphavssted til den berømte sherryen. Kystområdet her heter Costa de la Luz, (Lyskysten), og grenser mot Atlanterhavet med "spissen" av Nord Afrika mot sør.

Granada er delvis sletteland og delvis vilt fjellandskap med bl.a. den kjente Sierra Nevada fjellkjeden. Landskapet videre østover mot Almería er mer øde og ørkenaktig inntil man kommer ned mot kysten og finner store områder hvor tomater og grønnsaker dyrkes. Jaén er spesielt kjent for sin oliven produksjon i tillegg til industri, mens i Málaga på Costa del Sol er det turisme som dominerer, med bl.a. de populære feriestedene Torremolinos, Torreblanca, Fuengirola og ikke for å glemme fasjonable Marbella med sin eksklusive lystbåthavn Puerto Banus. Også i Andalucia er flere av de store "fiestas" årets høydepunkter, som når påsken feires i Sevilla, Granada og Málaga, sherry festivalen i Jérez, flamenco festivaler, for å nevne noen.

Langs hele kysten finner man små fiskerlandsbyer som tilbyr regionens spesialiteter som fisk, skalldyr og blekksprut tilberedt på spennende måter. En typisk spansk rett er gazpacho, kald grønnsaksuppe, eller sopa de mariscos som er en nydelig fisk- og skalldyrsuppe, serveres gjerne med et glass god spansk vin..!

Takker for en flott tur og kommer garantert tilbake til dere ved en senere anledning.

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss