München

München

MÜNCHEN ligger nær de Bayerske alper ved elven Isar og er også hovedstad i Bayern. Med sine 1,2 millioner innbyggere og sentrale beliggenhet tiltrekker München besøkende fra hele verden. Byen med sin storbyatmosfære tilbyr en blanding av rustikal sjarme, alpine tradisjoner, kunstskatter, lokale tradisjoner og high-tech, Biergarten og opera.

Den mest berømte attraksjonen er uten tvil Oktoberfesten som de neste år arrangeres som følger: 19.09. - 04.10.2020, 18.09. - 03.10.2021, 17.09. - 03.10.2022, 16.09. - 03.10.2023.

Den såkalte Wies`n er det største tivoli i verden og har ca. 5 millioner besøkende hvert år som kommer for å nyte den spesielle atmosfæren og ta en øl eller to. På Bier - und Oktoberfestmuseum kan man lære om hvordan munkene i gammel tid brygget sitt eget øl, renhetsloven og hva som er spesielt ved kvaliteten på øl fra München. Og hvor kommer oktoberfest fra? Det var Kong Louis som startet denne nasjonale festen for å feire sitt eget bryllup med prinsesse Theresa fra Sachsen Hildburghausen.

De viktigste handlegatene er Neuhauserstrasse og Kaufingerstrasse som strekker seg fra Marienplatz til Karlstor, også kallt Stachus. Som noen av de mest kjente severdigheter nevnes Frauenkirche som er den største middelalder bygningen i byen som ble bygget i perioden 1468-1488. Den enkle mursteinskonstruksjonen er 109 meter lang og 40 meter bred og de to kirketårnene er etterhvert blitt München sitt landemerke.

Marienplatz med det nye Rathaus, byens rådhus, er også verdt et besøk. Flere helgener, tidligere bayerske konger og eventyr figurer smykker forsiden av rådhuset og hver dag mellom kl. 11.00 og 12.00 tiltrekker klokkene seg mange skuelystne. Mens klokkene slår danser figurene og viser frem historiske scener som for eksempel hendelser fra den store pesten fra 1617. Kun noen minutters gange fra rådhuset ligger Viktualienmarkt, markedet er som skapt for matelskere, her kan man få smaksprøver fra 140 boder..!

En annen kjent attraksjon i München er Hofbräuhaus. Det første bryggeriet ble grunnlagt i 1589 av den bayerske Jarlen Wilhelm V som ville redusere importkostnadene for øl ved å brygge det selv. Denne ideen ble en slik suksess at han snart måtte åpne nok et bryggeri, som er dagens Hofbräuhaus. Tidligere ble det kun solgt øl til medlemmene av domstolene men fra 1828 kunne endelig byens befolkning også kjøpe tysk brygget øl. I dag kan man nyte frisk Hofbräu, (hof brygg), og deilige tradisjonelle bayerske mat spesialiteter i restauranten.

München tilbyr sine gjester flott kultur og underholdning gjennom hele året. Operaen, kunstgalleriene, Biergarten for å nevne noe. Her er et stort antall interessante museer og München er også et ideelt utgangspunkt for cruise på Donau, eller hva med et besøk i BMW museet med sin spesielle arkitektur utformet som en futuristisk sølvbolle?

Alle mine kunder er mer enn fornøyd, mye av dette skyldes garantert at alt gikk så smidig som det gjorde, og et godt arbeid var gjort på forhånd. Takk for ditt gode håndtverk i forbindelse med våre turer.

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss