Budapest

Budapest

BUDAPEST er med sine 2 mill. innbyggere hovedstad i Ungarn og har beliggenhet mellom øst- og vest Europa. Bydelene Buda og Pest adskilles av elven Donau og seks broer knytter disse to sidene sammen. På Buda-siden ligger bl.a. det vakre slottet på høyden hvor man fra Fiskebastionen har utsikt over elven, alle broene, det vakre parlamentet samt Pest-siden. På Pest-siden ligger det man kan kalle for det indre sentrum, hvor de fleste hoteller, restauranter og forretninger befinner seg.

Lenkebroen som er flott flombelyst om kvelden er kanskje Budapest sitt fremste symbol. Pest-siden representerer også det imponerende Nasjonalmuseet og Parlaments-bygningen som for øvrig er Europas nest største. Byggverkene og arkitekturen stiller i en klasse for seg, de er i hvert fall verdt et besøk.

Bare 25 km utenfor Budapest ligger landsbyen Szentendre som ble anlagt og befolket av serbiske flyktninger. En velstandsperiode på 1700-tallet førte til omfattende husbygging og de fleste av byens eldre bygninger er fra denne tiden. Byen har også en rekke ortodokse kirker og her eksisterer fortsatt en sterk ortodoks religiøs tradisjon. Bak de vesteuropeiske fasadene finnes det slavisk interiør med røkelse, ikoner og levende lys. Blagovestenska på Fø ter, (hovedtorget i byen), er et godt eksempel. Fra 1920-årene har stadig flere kunstnere bosatt seg i Szentendre. Derfor har byen mange gallerier hvor lokale kunstnere stiller ut. I Margit Kovacs-museet ved Fø ter kan besøkende se på verkene til en av Ungarns mest berømte keramikere.

Unn deg også et kurbad i de berømte Gellert-badene, det finnes nemlig over 130 naturlige kilder i og utenfor Budapest. Nyt maten, en flaske Chardonnay fra Màtraalja samt Europas eldste kaffekultur!

Tusen takk for en fantastisk tur, alt fungerte glimrende! Konferansedelen, middagene, guidene og all logistikk, ingenting kunne vært gjort annerledes.

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss