Malta

Malta

MALTA er med sitt behagelige klima, spennende historie & arkitektur, og ikke for å glemme gjestfriheten, et av de mest fasinerende reisemål i Middelhavet. Malta er tospråklig, maltesisk og engelsk. Det maltesiske språket er en vest-arabisk dialekt blandet med italienske ord, og Malta er det eneste sted man skriver arabisk med latinske bokstaver.

Den maltesiske øygruppen består av seks øyer, hvorav Malta, Gozo og Comino er bebodde. I gammel tid var Mdina hovedstaden på Malta, navnet stammer fra arabisk og betyr "byen innenfor murene". I dag er Valletta øyas hovedsete og her opplever man den tradisjonelle kulturen i kombinasjon med moderne byliv på nært hold.

Nyt fantastisk utsikt over Grand Harbour fra Barracca Gardens, eller besøk Grand Master"s Palace med sin imponerende samling av våpen & utstyr som ble benyttet av Malta-ridderne. Disse ridderne stammet opprinnelig fra ordenen Johanitterridderne som flyktet fra Rhodos i 1519 da tyrkerne invaderte den greske øya.

Omgitt av blått hav er en båttur nesten obligatorisk og gjerne med "tyrkiske gullets". Fra Sliema mot den nordlige delen av Malta forbi byer som St. Julians, Qawra, Bugibba, St. Paul's Bay og Mellieha til naboøya Comino, kjent for sin vakre blå lagune. Og, de fargerike bussene fra 60-tallet sees fremdeles i gatene, velkommen til sjarmerende Malta!

Tusen takk for en fantastisk tur, alt fungerte glimrende! Konferansedelen, middagene, guidene og all logistikk, ingenting kunne vært gjort annerledes.

Har du spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss?

Kontakt oss